آموزش کامل و تصویری راه اندازی و نصب انت ماینر (Antminer)

دستگاههای استخراج انت ماینر (Antminer) شرکت چینی بیت مین، به دلیل کارایی و دوام بالا، انتخاب اول بسیاری از فعالان این حوزه هستند. راهاندازی انت ماینرهای مختلف شباهت زیادی با یکدیگر دارد و رویه یکسانی را در نصب آنها باید دنبال کرد. در این مطلب به آموزش راه اندازی و نصب انت ماینر S۹ و S۱۷ خواهیم پرداخت.
برای نصب انت ماینر به دانش زیادی فنی زیادی احتیاج پیدا نخواهید کرد و شرکت بیت مین با آسانسازی نحوه نصب این دستگاهها، کار را برای راهاندازی آسان کرده است.
اجزای دستگاه
اجزای انت ماینرهای S۱۷ Pro و T۱۷ یکسان است. همچنین در این مدل منبع تغذیه بخشی از خود دستگاه محسوب میشود و برای تامین انرژی، به دو کابل برق سه پین نیاز دارید.
برای آشنایی کامل با مشخصات دستگاههای انت ماینر معروف میتوانید از مطلب «هر آنچه درباره دستگاههای انت ماینر باید بدانید» استفاده کنید.
انت ماینر S۹
انت ماینر S۹ که نسخه اولیه آن در سال ۲۰۱۶ عرضه شد و از تراشههای ۱۶ نانومتری بهره میبرد، بین استخراجکنندگان به یک استاندارد در این صنعت تبدیل شده است. نسخههای مختلفی از این دستگاه ماینر توسط بیت مین تولید شده که آخرین مدل آن S۹ SE و S۹k هستند که قدرت پردازشی بالاتری نسبت به مدلهای قبلی خود دارند.
بیشتر بخوانید: دستگاه ماینر چیست
البته در برخی از مدلها برخی قسمتها مانند جایگاه SD Card وجود ندارد.
انت ماینر S۱۷
انت ماینر S۱۷ یک دستگاه استخراج بیت کوین است که برای حل مسائل رمزنگاری SHA-256 به منظور ایمن سازی بلاک چین بیت کوین طراحی شده است. سری S۱۷ که شامل مدلهایی مانند S۱۷ و S۱۷ Pro میشود، به دلیل نرخ هش بالاتر و راندمان انرژی بهبود یافته در مقایسه با مدلهای قدیمیتر مانند Antminer S۹ بهرهوری بالاتری دارد.
آموزش گام به گام نصب انت ماینر
راهاندازی و نصب دستگاه انت ماینر فرایند پیچیدهای نیست و خودتان میتوانید آن را انجام دهید. کافی است مراحل زیر را گام به گام انجام دهید:
- اتصال منبع تغذیه برق
- تنظیمات و راه اندازی انت ماینر
- پیکربندی ماینر
- نظارت بر عملکرد ماینر
- مدیریت انت ماینر
در ادامه هر کدام از این مراحل را به زبان ساده و همراه با تصاویر آموزش میدهیم.
اتصال منبع تغذیه برق
در مدلهای جدیدتر مانند S۱۷، اتصال دستگاه به برق تنها با دو کابل اتفاق میافتد. اما در مدلهای قدیمیتر مانند S۹ به منبع تغذیه جداگانهای نیاز است تا انرژی دستگاه را تامین کند.
در بالای دستگاه انت ماینر S۹، ده کانکتور PCI-e قرار گرفته است که برای اتصال منبع تغذیه باید به نحو زیر از آنها استفاده کنید:
- ۹ کانکتور PCI-e بر روی هش بردها قرار گرفته است و هر هش برد ۳ کانکتور دارد.
- یک کانکتور PCI-e بر روی کنترل برد قرار گرفته است.
توجه داشته باشید که هر ۳ کانکتوری که بر روی یک هش برد قرار گرفته، باید توسط یک منبع تغذیه، برق آنها تامین شود تا از خسارات احتمالی جلوگیری گردد.
برای اتصال منبع تغذیه مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. هر ۹ کابل PCI-e را ضمن توجه به این نکته که برق هر هشبرد از یک منبع تغذیه تامین میشود، متصل کنید.
۲. یک کابل PCI-e هم به کنترل برد ماینر وصل کنید.
۳. کابل شبکه را که یک سوی آن به مودم متصل است، به ماینر وصل کنید.
۴. برای روشن کردن ماینر، منبع تغذیه را به برق وصل کنید.
توجه کنید که اگر از چند منبع تغذیه استفاده میکنید، منبع تغذیهای که برق کنترل برد را تامین میکند، آخر از همه به پریز بزنید.
تنظیمات و راه اندازی انت ماینر
پس از اتصال به برق، اولین کاری که باید انجام دهید یافتن آیپی دستگاه ماینر است. برای این کار نیاز به یک کامپیوتر یا لپ تاپ دارید که به همان مودم متصل شده باشد. استفاده از لپ تاپ یا کامپیوتر برای یافتن آیپی، تنظیم ماینر و نظارت بر آن لازم است و در حین استخراج نیازی به آن نخواهد بود.
برای یافتن آی پی دستگاه، از نرمافزارهای مختلفی مانند Advanced IP Scanner و Angry IP Scanner میتوانید استفاده کنید اما شرکت بیت مین در راهنمای فایل راهاندازی انت ماینر، نرمافزار IPReporter را پیشنهاد داده که فایل آن برای دانلود در سایت بیت مین موجود است.
۱. پس از دانلود فایل و خارج کردن آن از حالت فشرده، آن را بر روی حالت Run As Administrator اجرا کنید. پروتکل DHCP شبکه، آدرسهای آی پی را به طور خودکار توزیع میکند.
- در صورتی که فارم ماینینگ دارید، مقادیر Shelf ، Step و Position را تغییر دهید.
- در صورتی که از یک دستگاه استفاده میکنید، به مقادیر پیشفرض دست نزنید.
۲. بر روی Start کلیک کنید.
۳. پس از آن که بر روی Start کلیک کردید، بر روی کنترل برد دستگاه دکمه IP Report را حدود ۵ ثانیه فشار دهید تا بیپ بزند.
۴. آیپی دستگاه بر روی برنامه IPReporter نمایش داده میشود. آن را در مرورگر خود وارد کنید (موزیلا فایرفاکس یا کروم).
۵. برای نام کاربری و رمزعبور از root استفاده کنید.
۶. در تب شبکه (Network) میتوانید آی پی استاتیک به دستگاه ماینر اختصاص دهید که البته این کار اختیاری است.
۷. تغییرات را ذخیره و اعمال کنید.
پیکربندی ماینر
حال باید ماینر را پیکربندی کنید.
تنظیمات استخر استخراج
برای تنظیم مربوط به استخر استخراج اول از همه باید با توجه به دستگاه خود و ارز دیجیتالی که قصد استخراج آن را دارید، یک استخر مناسب پیدا کنید.
در دستگاه انت ماینر S۹ تب Miner Configuration بر روی General Setting کلیک کنید (در انت ماینر S۱۷ و T۱۷ اطلاعاتی که در ادامه باید وارد کنید، در تب Miner Configuration قرار گرفته است)
در این بخش باید URL سه استخر را به ترتیب اولویت از Pool ۱ تا Pool ۳ وارد کنید تا در صورتی که استخر اول به حالت آفلاین درآمد، انت ماینر به استخرهای دوم و سوم وصل شود.
سپس آیدی Worker را به همراه رمزعبوری که در استخر استفاده میکنید، باید وارد کنید.
در ادامه با توجه به مدل انت ماینر، برخی تنظیمات اضافی مانند تنظیم سرعت فن، خاموش شدن ماینر در صورتی که دما بیشتر از ۸۰ درجه سانتیگراد شود و همچنین در مدلهای جدید مانند S۱۷ و T۱۷، حالتهای مختلف Turbo، Normal و Low Power قرار دارند.
نظارت بر عملکرد ماینر
برای نظارت بر عملکرد انت ماینر بر روی تب Miner Status کلیک کنید.
گزینه | توضیح |
---|---|
ASIC# | تعداد تراشههایی که در هر هش برد پیدا شده |
Frequency | تنظیمات فرکانس هر هش برد |
GH/S(RT) | هش ریت خروجی هر هش برد |
Temp(PCB) | دمای هر هش برد به سانتیگراد (تنها در ماینرهایی که فرکانس کاری آنها ثابت است، اعمال میشود) |
Temp(Chip) | دمای هر چیپ در هر هش برد |
ASIC status | یکی از سه وضعیت زیر ممکن است نمایان شود: O – درست کار میکند X – به خطا خورده است – – از کار افتاده است |
توجه داشته باشید که در دستگاههای S۱۷، T۱۷ و S۱۷ Pro فریمور دستگاه زمانی که دمای (PCB)Temp به ۷۵ درجه سانتیگراد میرسد یا دمای تراشهها یعنی Temp(chips) به ۱۰۰ درجه سلسیوس برسد، پیغام خطای «دما بسیار زیاد است!» را در صفحه گزارشات کرنل (Kernel log) ثبت خواهد کرد.
مدیریت انت ماینر
برای بررسی نسخه فریمور (Firmware) دستگاه خود به تب System و Overview مراجعه کنید.
عبارت File System Version نشاندهنده تاریخ فریمور مورد استفاده است. برای نمونه در تصویر زیر که مربوط به یک انت ماینر S۱۷ است، نسخه فریمور آن ۲۰۱۹۰۴۰۸ است که در واقع تاریخ عرضه آن فریمور را نشان میدهد.
بروزرسانی فریمور انت ماینر
اول از همه اطمینان یابید که در طول بروزرسانی دستگاه انت ماینر به برق متصل باشد.
برای اینکه بعد از بروزرسانی فریمور تنظیمات فعلی خود را حفظ کنید، تیک Keep Settings را باید بزنید.
فریمور جدیدی را که دانلود کردهاید، با زدن دکمه مشخص شده در تصویر انتخاب کنید و سپس بر روی Flash Image کلیک کنید.
پس از اتمام نصب پیغام «درخواست ریستارت» از شما میخواهد تا برای استفاده از فریمور جدید دستگاه را ریستارت کنید. البته میتوانید بر روی دکمه Go Back کلیک کرده تا دفعه بعدی که انت ماینر ریستارت میشود، با فریمور جدید راهاندازی شود.
برای دانلود فریمور انت ماینر میتوانید به سایت بیت مین مراجعه کنید. توصیه میشود همیشه فریمور دستگاه خود را از سایت اصلی دانلود کنید.
تنظیمات کارخانه
برای اینکه دستگاه را به تنظیمات اولیه خود برگردانید، ابتدا دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید که برای ۵ دقیقه کار کند. سپس دکمه Reset که در کنترل برد قرار دارد را به مدت ۱۰ ثانیه نگه دارید.
برای اینکه مطمئن شوید عملیات به صورت موفقیت آمیز انجام شده، چراغ قرمز دستگاه هر ۱۵ ثانیه یک بار روشن خاموش میشود.
سوالات متداول
اگرچه آشنایی ابتدایی با شبکه، مودم و مرورگر وب مفید است، اما مراحل نصب و راهاندازی معمولاً ساده و قابل انجام توسط کاربران نیمهحرفهای نیز هست.
اینترنت پایدار و با تأخیر کم (پینگ پایین) بهترین گزینه است. اتصال با کابل LAN به مودم یا روتر بهمراتب بهتر از Wi-Fi است و از قطع و وصلشدن جلوگیری میکند.
بله. توصیه میشود فریمور رسمی دستگاه را از وبسایت Bitmain دانلود و نصب کنید، چون نسخههای جدیدتر عملکرد، پایداری و امنیت بیشتری دارند.
میتوانید از ابزارهایی مثل Advanced IP Scanner یا نرمافزارهای مخصوص انت ماینر استفاده کنید تا آیپی دستگاه را در شبکه محلی پیدا کنید.
جمعبندی
نصب و راهاندازی دستگاههای انتماینر (Antminer) ممکن است در ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما با رعایت مراحل گامبهگام مانند اتصال صحیح به منبع تغذیه، تنظیمات شبکه، دسترسی به پنل مدیریتی و پیکربندی استخر استخراج، میتوان بهراحتی فرآیند ماینینگ را آغاز کرد.
نکاتی مانند تهویه مناسب، کنترل دما، بهروزرسانی فریمور و استفاده از منابع برق پایدار در عملکرد بهینه دستگاه نقش کلیدی دارند. آشنایی با خطاهای رایج و نحوه رفع آنها نیز به ماینرها کمک میکند تا از دستگاه خود بهرهوری بیشتری داشته باشند و از خرابیهای احتمالی جلوگیری کنند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.